Ansiokkaassa kolumnissaan Tiibet-aktivisti ja toimittaja Rebecca Novick pohtii siitä, miksi Pekingin olympialaiset ovat olleet lottovoitto Tiibetille. Novick muistelee pettymyksen tunnettaan hetkellä, kun protestien jälkeen kisat myönnettiin Kiinalla ja kirjoittaa nyt: "en voi ymmärtää, mitä ajattelimme silloin!"

"Pekingin olympialaiset ovat herättäneet aktivisteja enemmän kuin mikään koskaan aiemmin ja saaneet myös asiaa sympatisoivat sivustaseuraajat aktivoitumaan toimintaan. Olympialaiset ovat yksinkertaisesti paras asia, mitä Tiibetille on tapahtunut 50 vuoteen" Novick kirjoittaa.

"Tiibetiläiset tietävät, että tämä on heidän vuotensa, että olympialaiset ovat antaneet heille ainutkertaisen mahdollisuuden tulla kuulluksi niiden kaupallisten intressien seasta, jotka yleensä aina näyttävät jättävän allensa vapauden ja säädyllisyyden huudot. Kansainvälinen olympiakomitea on toistuvasti sanonut, että se ei halua sotkea itseään politiikkaan. Se puhuu jostakin niin sanotusta "olympia-hengestä". Mutta yrittäessään tukahduttaa inhimillisyyden hengen Kiinan johtajat ovat ne, jotka ovat tehneet kisoista politiikkaa. Eivätkä he olisi voineet tehdä parempaa työtä"

Toimintamahdollisuuksia Tiibet-asiassa löytyy esimerkiksi Tiibetin Ystävien sivuilta